26 okt 2013

Make-uploos bij je vriend? Hell no!

Een nieuwe relatie is scary. Het is allemaal onwennig en er gaat wat tijd overheen voordat we ons helemaal op ons gemak voelen. Een onderzoek wijst uit dat het inderdaad een tijdje duurt voordat we ons blootgeven.
Letterlijk. We wachten gemiddeld vier weken totdat we ons make-uploze gezicht laten zien aan ons nieuwe liefje.  Ook opvallend: we voelen ons kwetsbaarder, onzekerder en minder aantrekkelijk als we geen make-up op hebben. Lees snel verder voor alle resultaten uit het onderzoek. 
De gemiddelde vrouw wacht vier weken en één dag voordat ze haar make-uploze gezicht laat zien aan haar nieuwe vriend. Een onderzoek van drogisterijketen Superdrug onder 2000 single vrouwen heeft uitgewezen dat we ons kwetsbaarder, onzekerder en minder aantrekkelijk voelen als we geen make-up op hebben. 6 op de 10 vrouwen willen zeker weten dat hun nieuwe partner haar écht leuk vindt voordat ze haar make-uploze look laat zien. 
Vrouwen laten dus niet zomaar hun nude face zien. Het onderzoek wees uit dat we er de eerste weken alles aan doen om ons make-uploze gezicht maar niet hoeven te laten zien aan ons nieuwe liefje. Zo gaan we 's nachts naar de badkamer om een snelle touch-up te doen of we staan eerder op zodat onze BF onze morning face niet hoeft te zien.
Make-up is dus heilig voor vrouwen. Een derde van de vrouwen is ervan overtuigd dat ze het niet zo goed zou doen bij de mannen als ze ging stappen zonder make-up. Ook op datinggebied is make-up onmisbaar. De gemiddelde tijd die we besteden om ons klaar te maken voor een date? 40 minuten. In die tijd kiezen we de mooiste outfit, perfectioneren we onze lokken en zorgen we ervoor dat onze make-up tip top is aangebracht. 6 van de 10 vrouwen zorgen ervoor dat hun partner ze nooit ziet zonder make-up, tijdens en date gaan ze regelmatig naar het toilet om hun make-up bij te werken. Een derde geeft toe dat ze meteen naar de badkamer gaan om hun touch-up te doen als ze voor het eerst in het huis van hun nieuwe liefje komen. 
Een ander opvallend resultaat uit het onderzoek is dat een derde ervan overtuigd is dat de relatie op niks zal uitlopen als ze hun make-uploze gezicht te snel laten zien. Iets minder dan de helft van de ladies maakt zich zorgen over het feit dat hun nieuwe BF haar misschien wel minder mooi vindt zonder make-up. Een vijfde denkt zelfs dat haar partner geschokt zal reageren als ze haar nude face laat zien! 
Denk maar niet dat de angst om gezien te worden zonder make-up alleen op liefdesgebied is. Het onderzoek wees uit dat dit ook geldt voor de werkvloer. 32% zal het niet leuk vinden als haar collega's haar natural lookzouden zien, 20% zou hun baas dan absoluut niet willen zien en 31% zou het verschrikkelijk vinden als ze zonder make-up haar ex tegenkomt. 
Wat vind jij van deze resultaten? Vind jij het ook eng om je make-uploze gezicht te laten zien aan je liefje? Voel jij je ook minder fijn zonder make-up? 
Bron: dailymail

Geen opmerkingen: