11 nov 2013

Doe jij ook aan 'flirtexting'?

Vroeger deden ze het via liefdesbrieven, tegenwoordig kun je met een druk op de knop een berichtje sturen naar jouw crush. Over dit berichtje wordt vaak lang nagedacht, zal je er nou wel een ':$' in zetten of toch niet?! Tja, 'flirtexting' is niet gemakkelijk.. Maar het kan wel mooi leiden tot jullie eerste date, of misschien wel meer! Spreek jij ook de taal der liefde.. via de telefoon? 


Wat is flirtexting?
Flirtexting is een Amerikaans woord, een samenvoeging van texten (sms'en) en flirten. Het staat voor berichtjes uitwisselen met degene in wie je geïnteresseerd bent. Uiteraard zijn dit niet zomaar berichtjes -het is een absolute ramp als je het naar de verkeerde afzender stuurt-, maar het zijn berichten met een flirterige ondertoon. En nee, een simpele 'hoi' en 'doei' vallen niet onder flirtexting, de berichten zijn wat uhhh.. creatiever. 

Het grote voordeel van flirtexting is dat je niet oog in oog met elkaar staat en daardoor meer tegen elkaar durft te zeggen. Ook via de telefoon kun je ontdekken of je een 'spark' met elkaar hebt. Denk dus niet dat flirtexting onbenullig is, het is vaak de eerste stap richting de liefde! 
Als je een relatie hebt, dan kun je ook aan flirtexting doen. Zo zijn jullie toch in contact, ook als jullie niet 'fysiek' bij elkaar zijn. Flirtexting is een leuke en creatieve manier om je relatie spannend te houden. En als je al een tijdje met je lover bent, dan kun je de berichtjes natuurlijk een stukje spannender maken, dan als je berichtjes stuurt naar een crush. 
Do's en don'ts
Doe jij nog niet aan flirtexting, maar zou jij dat wel willen? Dan hebben wij een aantal do's en don'ts voor jou op een rij gezet:

Do: grappige en charmante berichtjes
Flirtexting is fun en luchtig, zorg dus dat je berichtjes ook zo zijn. Maak grapjes die ook flirterig kunnen worden opgevat en maak gebruik van de typische 'flirtemoticons' :$ en ;). 

Don't: serieuze berichtjes
Zoals we al zeiden is flirtexting fun en luchtig, de meeste jongens zullen het dan ook niet waarderen als de berichten te serieus zijn. Teksten als 'Ik moet met je praten' zaaien alleen maar onrust en teksten in de lengte van een A4-tje zal je crush alleen maar afschrikken. Bovendien kunnen berichten snel verkeerd geïnterpreteerd worden, dat wil je niet! Zeg alle serieuze dingen dus liever face to face. 

Do: wees jezelf
Dit geldt natuurlijk voor alle situaties in het leven, dus ook bij flirtexting. Het is erg verleidelijk om je leven iets spannender te maken dan het is -stiekem wil je niet toegeven dat je je zaterdagavond hebt gespendeerd met 'Friends' in bed- maar doe dit niet! Wees trots op wie je bent en 'verberg' je niet achter je telefoon. 

Don't: te veel weggeven
Oke, hiervoor zeiden we dat je jezelf moet blijven, maar dat betekent niet dat je meteen je hele ziel en zaligheid op tafel moet leggen. Verstoor 'het spel' niet met praatjes over kinderen of heftige verhalen uit je verleden, bewaar dat voor later.  Laat sommige dingen te raden over ;-). 

Do: nog een keer lezen voordat je het verstuurt
Natuurlijk heb je al goed nagedacht over wat je jouw crush zal sturen, maar lees het toch nog een keer over voordat je het verstuurt. Bedenk dat als je het berichtje nou eenmaal hebt verstuurd, je het niet meer ongedaan kunt maken. Ook kan je crush jouw berichtje aan anderen laten zien, houd daar rekening mee. 

Don't: berichten sturen in een dronken bui
Als je dronken bent, dan is de stap nog minder groot om je crush een berichtje te sturen. Je grenzen vervagen, maar je bent er niet helemaal met je hoofd bij. Je zou de volgende dag weleens enorme spijt van je berichtje kunnen krijgen. 

Do: hard to get (binnen 24 uur)
Yessss, je hebt een berichtje van je crush! Nu is het natuurlijk verleidelijk om hem meteen een bericht terug te sturen, maar probeer om daar ietsje langer mee te wachten. Sommige jongens zien 'meteen terug sms'en' als een teken van wanhopigheid en dat je wel de laatste impressie die je wil maken. Stuur binnen 24 uur een bericht terug, als je langer wacht dan wordt het gezien als desinteresse. 

Don't: wachten op zijn berichtje
Tja, het kan natuurlijk ook dat jij degene bent die wacht op een berichtje. Je bent stikzenuwachtig voor zijn antwoord en het is verleidelijk om de hele dag naast je telefoon te zitten tot hij ein-de-lijk wat terug stuurt. Doe het niet! Blijf niet thuis voor zijn berichtjes. Ook is het een no-go om te vragen waar zijn antwoord nou blijft, dat zal je crush alleen maar afschrikken en misschien wil hij wel wat zeggen met het niet terug sms'en. 

Doe jij aan flirtexting? Heb je weleens een date gescoord via de telefoon of misschien wel een relatie gekregen? 

Geen opmerkingen: